Dr Barcks stamprydnad

 

Jag tror han tillstår det själv också, dr Barck. Nämligen att han är lite fåfäng. Så det var inte helt överraskande att han uppvisade en uppdaterad uppsyn när vi härom morgonen kolliderade i Hertonäs gårds snöiga park. En något sned ansiktsprydnad mellan den nästan löjligt lilla näsan och den desto större munnen satt som näven i trynet på den föga stiliga men desto mer sympatiska doktorn. – Vadan denna uppsyn, sporte jag nyfiket.

 

Jaaaa …. du tttttrrrrrrrroooooorrr säkert att dd-d-d-d-dddddet har har nå-nå-nå-gå-gå-gå-gåtttttttttt med möss att göra, stammade dr Barck som träd ju gör.

– Möss!!!? Varför i fridens namn tror du att jag tänker på möss?! Är du helt från vettet, jag fattar inte ett barr …?

Barrrrrr …. där sa du det … Du fattt … fattt … fattttthhhar inte ett barr … Men fattar du Barr—ccccckkkkkkkk!?

– Mycket lustigt … Nej, jag fattar inte barr…ccccckkk! Och det är det jag undrar – vad har dr Barcccckkkkk med möss att göra? Eller rättare sagt; vad har dr Barck inte med möss att göra?

Min vita st-st-st-stamprydnad är allt-allt-allt-sssssssss-så ingen MUS-tasch … 

– Nehej … men medge – trots snömängden – det där var inte speciellt VIT-sigt (ha ha haaaa ..!). Har du stackarn blivit helt insnöad, har det gått helt åt skogen för dig?

– Jo, li-li-li-liiitttte insnöad. Och li-li-lite gått åt sko-sko-sko-gen … nej, åt park … parkkkk … park …svängen menar jag. 

– Ja, du står här nästan på första parkett iförd nånting som alltså inte är en MUS-tasch. Vad är det då; en HAR-tasch? RÄV-tasch? PIS-tasch?

– V-v-v-v-vvvvemmmmmm är det egentligen som är från vetet! Du din …. gluttttt ….gluttt … glutenfria snorbroms …

Snorbroms … ska DU säga! Jag rakade mig senast i morse, i motsats till vissa andra. Mitt snor rinner alldeles coronafritt, så du bara vet!

Du är då en riktig liten smilfink. Men snart är det vår och då kommer de andra finkarna som vill hälsa på i min trädkrona. Och då vill jag vara förberedd och fin. Apropå FIN-k!

– Jag är rädd för att din tangorabatt hinner smälta bort till dess. Eller ska jag kalla den pröjsare? Eller knävelborr?

Kalla den vad du vill, men inte MUS-tasch.

– Och inte heller HAR-, RÄV- eller PIS-tasch? Kanske vi då ska uppfinna ett helt nytt ord: SNÖTASCH. Dr Barcks snötasch!

– De-de-de-de-dddeeetttttt lllåååttttttttterr inte riktigt klokt.

– Jag är kanske inte riktigt klok.

– Kanske d-d-d-d-ddddddetttt är DU som är en trä-trä-trä-skalle!

– Vi säger väl det. Nöjd nu?

– Passs …. p-p-p-p-p-passs … p-p-p-passsssar mig bbrrrr …. bbbrrrrrrr …. bbbbbrrrrr … BRRRRA!