Dagarna vandrar, livet går, stunderna växlar och skrider. Men våren som kommer vartenda år är ett under i alla tider.

Jag kallar det sommarsnö – äppelblommorna som regnat ner på terrasstolen. Äppelträdets blomning var som vanligt kort och intensiv. Tulpanerna är nu i tur att vissna, rhododronbusken har just blommat som vackrast men på bergsängen framför mig står långa rader av prästkragar i knopp. Så rullar det på: somt dör bort, annat växer upp. Nu i junis ljusgrönaste dagar är det full ruljans på äng och i skog och det är bara att tacka och ta emot och kanske inte sörja över flyktigheten. Alf Henrikson skaldar i dikten Rundgång:

Gökarna tystnar, våren tar slut, mot varmare kvällar går färden. Så länge som rosor i världen slår ut kommer kärlek att finnas  världen.  

Tiden fram till midsommar är det mycket kärlek, blomsterkärlek. Ännu någon vecka till blir dagen längre och längre, för att sedan långsamt svänga mot långa skuggor.

Gräshoppans gnissel och doften av hö stiger i solstekets ånga, och stilla går sommarens blommor i frö och åter bli nätterna långa. 

Men än är vi inte där, än snöar och regnar och blommar det om vart annat. Och bloggredaktören håller låg profil utåt i hela juni månad. Tekniken ses över, batterier laddas, sommarluft inandas. Men kalendern fungerar, temadagar presenteras, citat citeras. Häng med – och njut av det bästa naturen har att erbjuda!