Dr Barckh bladdrar och stammar

 

Kommm …. komm … komma ut. Vadå komm … komma ut? Vi är ju ute hela tiden, vi träd. Det här är min hemvist, det är här jag är ro … ro … ro … rotad. Mera ut än så här kan jag inte komm … komm … komma. Är inte redan det ett övertydligt bevis på att vi träd ingenting har att dölja. Våra hem … hhhe … hhhhemm … hemligheter är offentliga från första början. Träd behöver inga skåp, inga gömställen. Även om jag vore en ask (vilket jag troligen inte är) lever jag dock inte i lönn-dom … (prassel prassel … ).

Ja, det är så mycket mycket smussel i buskagen. Människors favorituttryck i dessa omvälvande tider tycks vara; träden fram ni bortglömda, åsidosatta, ssssss…. sss… skammmm … ssssskam … sssskambelagda – kom ut ur era garderober, visa ert riktiga jag, blotta er själ! Ja, det är lite synd om människorna, sannerligen är ddddd…. dddd … dddet dddd … ddddd… ddddddet.

Ssssss …. ssss …. så vad läääää …. läää … lääära vi oss härav? Jo, att ni människor, är så upptagna av allt elände ni har bakom er att ni inte ser skogen för alla träd. Släkten, den döda, ska ni bara förlåta, även om den varit dum och hänsynslös (och i synnerhet just då). Ett stamträd är förstås bra att ha men en trädstam är ännu viktigare, oftast helt gratis dessutom. Mig kan du krama när du inte fattar ett barr varför livet beter sig som det gör, med mig kan du bladdra vad spottet för i mun. Själv sparar jag ständigt på sav för slika samvetstyngda samtal. Schangdobelt, inte ssssss ….  ssssss…. ssssss … ssssanttt!

 

FOT(N)O(T) På INTERNATIONELLA KOMMA-UT-DAGEN (måndagen den 11.10) gick jag ut till Dr Barckh som, trots att han är diagnostiserad med trädsvamp och grenvärk, med stoiskt mod genomlider höstens brutala förvandlingsnummer där han rotstark och reslig står mitt i Hertonäs gårds historiefyllda park och känner sig lite vissen. Tidigare tyckte jag lite synd om honom men idag vet jag vem det är mera synd om. Och apropå hans talsvårigheter – det är väl ganska självklart att träd stammar …